Koç Üniversitesi, Genetik ve Moleküler Biyoloji öğretim üyesi Dr. Cory Dunn, Avrupa Araştırma Komisyonu’nun (ERC) Starting Grant (http://erc.europa.eu/starting-grants) desteğine hak kazandı.

ERC tarafından gönderilen mektupta proje önerisinin başarılı bulunarak fonlanma için seçildiği bildirilmektedir. Projenin toplam destek miktarı 5 yıllık bir süre için 1.5 Milyon Avro olarak tespit edilmiştir.

ERC desteği için bu yıl tüm disiplinlerde Avrupa çapında 3273 Starting Grant başvurusu yapıldı. Bunlardan 1030’u yaşam bilimleri alanındaydı. Dr. Cory Dunn’un başvurusu, bu yıl ana listede desteklenen 124 Yaşam Bilimleri Starting Grant başvurusundan biridir. Dr. Cory Dunn tarafından kazanılan proje Türkiye’ye bu programda 2014’te “Yaşam Bilimleri” alanında verilmiş olan tek projedir.

Dr. Dunn aynı üniversite ve bölümden bir başka Dr. Dunn ile evlidir ve iki çocuk babasıdır. Eşi Gülayşe İnce Dunn da Yaşam Bilimleri alanında ERC proje desteğine başvurmuş ve finale kalmıştı. Ancak desteklenecek ana listede yer alamamıştır. Her iki Dr. Dunn da doktoralarını ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden almışlardır.

Bu kazanılan proje ile Koç Üniversitesi tarafından son üç yılda kazanılan ERC proje sayısı dörde çıkmış olmaktadır. Yalnızca büyük Avrupa üniversitelerinin birden fazla sayıda ERC projesi alabilecek kapasitede bulunduğu göz önüne alındığında, Koç’un başarısı takdire şayandır. Avrupa’nın bu prestijli üniversiteler grubuna, Türkiye’den de bir üniversitenin katılmış olmasından memnuniyet vericidir.

Prof. Cory Dunn’un projesi “Mitokondriyal DNA zararını çözmek ve sonuçlarını tersine döndürmek” (Deciphering and reversing the consequences of mitochondrial DNA damage) başlığını taşıyor.

Bu başarıdan dolayı hem Dr. Cory Dunn, hem de Koç üniversitesini candan kutluyoruz.